SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Geen biertjes op Bokbierdag dit jaar

REGIO - Dit jaar zal er geen Bokbierdag georganiseerd worden. De organisatie vertrouwt er niet op dat vele dronken mensen zich aan de anderhalve meter kunnen houden. 

De organisatie heeft samen met betrokken partijen, waaronder de Zutphense horeca, een gesprek gevoerd over hoe ze het evenement kunnen gaan organiseren in corona-tijd. Creativiteit ontbrak; waardoor ze besloten hebben het niet door te laten gaan. Dat hebben ze aan al hun partners laten weten. 

Kots en plas

Jaarlijks trekt het evenement zo'n 100.000 bezoekers naar de Hanzestad, die voor veel omzet zorgen bij ondernemers en de organisatie. Het evenement is niet door iedereen geliefd, binnenstadbewoners geven jaarlijks weer aan het liever kwijt dan rijk te zijn. "Eindelijk een jaartje zonder kots en plas tegen de gevels", reageert een binnenstadbewoner op het nieuws. "Hopelijk blijft het zo."

Het kabinet heeft woensdag bekend gemaakt dat evenementen, zoals de Nationale Bokbierdag, vanaf 1 juli weer georganiseerd mogen worden. Maar dan wel onder strikte voorwaarden. Eén daarvan is dat er nog altijd anderhalve meter afstand bewaart moet worden. Volgens betrokken partijen is dat onhaalbaar. 

Het evenement zou in oktober plaatsvinden. 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.