Zorginstelling Sutfene start corona-revalidatieprogramma

Zorginstelling Sutfene start corona-revalidatieprogramma

Zorginstelling Sutfene gaat een revalidatieprogramma opzetten voor mensen die het coronavirus hebben gehad. Dit gaan ze doen in samenwerking met het Gelre Ziekenhuis. 

Cliënten hebben na corona vaak ernstige longklachten, problemen met bewegen, geheugenklachten en emotionele problemen. Sutfene heeft een behandelaanbod voor deze cliënten. "Patiënten met een COVID-19-besmetting hebben veel luchtwegklachten net als patiënten met Astma/COPD . Omdat Sutfene de expertise in huis heeft van COPD-revalidatie, lag het in lijn óók ex-COVID-19-patiënten revalidatie aan te bieden binnen Sutfene", legt een woordvoerder van Sutfene uit. 

Beter functioneren

De patiënten kunnen terecht op de revalidatieafdeling aan het Hoornwerk in Zutphen. Ze worden daar beleid door een specialist ouderengeneeskunde, een longverpleegkundige en een longarts. "Het primaire doel van de behandeling is het op korte termijn verbeteren van het functioneren, zodat de patiënt weer naar huis kan en vandaar uit op poliklinische wijze verder revalideert."

Tijdens de opname ziet de cliënt wekelijks op dinsdag de longarts uit het Gelre ziekenhuis en de longverpleegkundige.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.