SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Waarschuwing voor zwemmersjeuk bij Bronsbergenmeer Zutphen

ZUTPHEN - De hitte van deze week nodigt uit om met een koud wijntje aan het water te liggen en af en toe eens een duik te nemen. Echter moet je bij het Bronsbergenmeer in Zutphen goed oppassen, daar is zwemmersjeuk geconstateerd. 

Uit inspectie is gebleken dat zwemmers een verhoogde kans op huidirritatie oplopen door de aanwezige zwemmersjeuk. Inspecteurs hebben daarom code oranje afgegeven. Zwemmen wordt nog niet volledig afgeraden, wel is het belangrijk rekening te houden met de waarschuwing. 

Een andere populaire recreatieplas in de regio is het Gat Van Cortenoever in Brummen. Uit recente controle is gebleken dat daar alles nog in orde is. Hier kun je dus veilig zwemmen, zonder risico te lopen op huidirritatie. 

Klachten verminderen

Jaarlijks wordt er meerdere keren zwemmersjeuk geconstateerd bij de plassen. Zwemmersjeuk is een aandoening met jeukende bultjes die ontstaan door een allergische reactie met de larven van de platworm. Het ontstaan vooral bij hogen temperaturen. Je kunt de klachten verminderen door meteen na het zwemmen te douchen.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.