SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Zutphenaar die meisjes hielp poes te zoeken vrijgesproken van ontucht

ZUTPHEN - Een 37-jarige man is vrijgesproken van verdenking van ontucht. Begin dit jaar zou de man twee meisjes geholpen hebben te zoeken naar een kwijtgeraakte poes. Daarna zou hij zijn geslachtsdeel hebben getoond en één van de meisjes hebben aangeraakt.

Echter is er volgens de rechtbank onvoldoende bewijs dat de man het is geweest. Uit het politieonderzoek bleek wel dat de man op de dag en tijdstip daar geweest kon zijn, bewijs dat hij het ook echt was is er niet. De kleding die de man toen droeg wijkt af van het signalement dat de meisjes gaven. Volgens de rechter heeft de man bovendien een algemeen uiterlijk.

Eerdere veroordeling

De Zutphenaar is wel eerder veroordeeld. Toen vroeg hij aan zijn slachtoffers: "Is die kat van jullie?". Echter is die lokmethode niet specifiek toebedeeld aan de man en wordt deze vaker gebruikt.

Eén van de meisjes had een schadevergoeding geëist, maar omdat de verdachte is vrijgesproken wordt deze niet uitgekeerd. Wat de man zelf te zeggen had over de kwestie is niet bekend gemaakt.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.