SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Pas na de zomer duidelijkheid over uitdiepen Zutphense industriehaven

ZUTPHEN - Er komt voor de zomer nog geen duidelijkheid of het uitdiepen van de industriehaven in Zutphen rendabel is. Door het coronavirus heeft het onderzoek vertraging opgelopen, meldt het college.

Om meer duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden wordt er een zogeheten businesscase opgestelt. "Door de businesscase wordt inzichtelijk wat de kosten, baten, randvoorwaarden en effecten zijn van/voor het uitdiepen", legt de gemeente uit. Voor de zomer zou er duidelijkheid moeten zijn, maar door het coronavirus is dat er pas na de zomer.

Economische impuls

Het college wil de haven uitdiepen om grotere schepen ook te kunnen laten lossen. Het gaat dan om 'klasse Va'-schepen die circa 110 meter lang en 11,5 meter breed zijn. Die hebben een laadvermogen van gemiddeld 3.000 ton. Ondernemers op het industrietterrein hebben hier baat bij en het geeft een impuls aan de lokale economie.

Een eerdere schatting van de totale kosten lag tussen de 700.000 en 1.000.000 euro. Zutphen heeft 150.000 euro begroot. Het restant moet van andere partijen komen. Ook de provincie heeft aangegeven mee te willen betalen.

Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.