SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Zutphen geeft 30.000 euro uit om binnenstad door coronacrisis te helpen

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen gaat campagne voeren om de economie van de binnenstad door de coronacrisis te slepen. Dat heeft het college besloten. In totaal is er een bedrag van 32.900 euro beschikbaar gesteld.

Daarmee wil de gemeente twee campagnes starten om lokale en regionale bezoekers naar het centrum van de stad te trekken. Hierdoor moet de lokale retail weer meer klanten, en daardoor meer omzet, krijgen. De maatregel moet een steuntje in de rug vormen voor de ondernemers.

Veilig bezoek

Het geld is ook bedoeld voor meer hartjes op de bestrating, die mensen moeten herinneren aan de anderhalve meter. Ook is er budget voor de inzet van sfeerregelaars die voor een veilig bezoek aan de binnenstad moeten zorgen.

Het geld komt uit verschillende potjes. Zo is niet alles uit het budget voor evenementen uitgegeven, is er nog geld in de toerismepot en wordt geld wat bestemd was voor wifi-telkastjes in de stad gebruikt. De gemeente houdt nog wel wat geld achter de hand voor als de intocht van Sinterklaas nog doorgaat in november.

Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.