SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Geheimzinnigheid rondom nieuwe koers theater Hanzehof

ZUTPHEN - Er heerst geheimzinnigheid rondom de nieuwe koers binnen de Hanzehof. Zowel de gemeente Zutphen als de Hanzehof willen niet vertellen wat de exacte plannen zijn en wie de ondernemer is die het Zutphense theater moet gaan helpen. 

Uit een uitgelekte mail blijkt dat er nieuwe plannen zijn om het theater toekomstbestendig te maken. Dit zal een Zutphense ondernemer gaan doen samen met landelijke partners, de gemeente en het theaterbestuur. De gemeente is op de hoogte van de mail: "Ik snapde vragen, maar we kunnen er op dit moment niet meer over zeggen. Er wordt nu gewerkt aan het plan voor deze doorontwikkeling en zodra dat kan, maken we hier uiteraard meer over bekend", legt een woordvoerder uit. "We zijn echt in een beginfase en willen in relatieve rust onderzoeken wat er mogelijk is."

College van B&W

Het bestuur van de Hanzehof zelf reageert alsof ze niks van de mail afweten. Interim-directeur Johan Boonekamp reageert via zijn woordvoerder: "Dit is een positief verhaal, Theater Hanzehof werkt uiteraard mee met maar één doel voor ogen: Een prachtig theater en Buitensociëteit in Zutphen behouden. Goed te kunnen constateren dat het college van B&W en gemeenteraad onverkort achter het belang van deze basisvoorziening in Zutphen blijft staan, dat sterkt ons en maakt dat wij met volle energie aan de toekomst van Theater Hanzehof blijven werken", luidt de reactie die meer op een promotiepraatje lijkt. 

Op verdere details wil de stichting niet ingaan: "Het is niet aan ons, het betreft een gemeentelijk onderzoek. Wij zijn geen opdrachtgever en voelen ons niet geroepen om hier in detail over te communiceren, simpelweg omdat wij ook niet alle details kennen." 

Lokale politici over de toekomst van het theater...

Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.