SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Ook raadslid Petra Ackermans ziet anderhalve meter niet als het nieuwe normaal

ZUTPHEN - Petra Ackermans, fractievoorzitter van Kies Lokaal Zutphen Warnsveld, staat achter haar collega Anton Menkveld. De ondernemer en politicus deed kritische uitspraken over de anderhalvemetersamenleving. 

Menkveld is van mening dat de anderhalve meter snel einde verhaal moet zijn. Hij stuurde daar tweets over naar premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. "Hij heeft gelijk. Al had ik wel wat meer punten en komma's gebruikt" zegt ze erover. Daarmee doelt hij op de korte tweets van Menkveld. Die 1.5 meter is afgelopen en snel! Dat beloof ik je. Als je t niets snap kom ff hier leg ik t uit", stuurde hij. 

Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland.

Zeggen wat je denkt

Ackermans: "Goed dat hij gewoon durft te zeggen wat hij denkt. En niet altijd de politiek correcte inhoud." Ze staat volledig achter de mening van Menkveld. "Een wet met daarin anderhalve meter afstand is niet vol te houden voor de mens. Wij zijn sociaal en willen contact jongeren moeten zich ook vrij kunnen bewegen, mensen moeten relaties aan kunnen gaan en contact maken en ja we moeten allemaal rekening met elkaar houden en zorgen dat je niemand opzettelijk besmet." 

Ze zegt niet tegen de tijdelijke anderhalve meter-regels te zijn. Maar wel tegen een wet die dit voor langere tijd verbied. "Dan komt de vrije wereld en de democratie in het geding. Ik zou willen weten hoeveel landen een wet als dit maken of is Nederland weer haantje de voorste is."

De felle uitspraken van Menkveld leveren geen problemen binnen de fractie op. "Zeg wat je denkt en doe wat je zegt. Zijn wij het niet met elkaar eens dan gaan we in debat en komen wij tot een oplossing. Wij leven in een vrij land. Dus mag jij dit aangeven als burger, als ondernemer en als forumlid", richt ze zich richting haar collega. 

Anton Menkveld over de anderhalve meter... 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.