SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Steeds meer weerstand tegen uitrol 5G in Zutphen

ZUTPHEN - Er komt steeds meer weerstand tegen de uitrol van 5G in Zutphen. Maandagavond stonden een hand vol mensen te demonstreren tegen het snellere internet voor het stadhuis van Zutphen. 

Deze mensen maken zich ernstig zorgen over het snellere internet. "Mensen worden er erg ziek van. Het is ronduit gevaarlijk", legt Anita uit (die niet met achternaam in de media wil komen). Er zullen zendertjes in lantaarnpalen geplaatst worden die super snel internet mogelijk maken. "En dan heb je overal en nergens stralingen. Mensen zijn daar gevoelig voor!"

De uitrol van 5G zorgt in het hele land voor ophef. Op verschillende plekken zijn 5G-masten in brand gestoken. "Dat doen we in Zutphen echt niet hoor", legt Anita uit. "We komen op voor onze rechten. Maar gaan geen geweld gebruiken." 

Lees verder onder de foto...

Besluit van de rechter 

Binnenkort wordt er een forumvergadering georganiseerd in Zutphen. Dit terwijl de bevoegdheid eigenlijk bij het Rijk ligt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft onderzoek gedaan, waaruit bleek dat 5G geen ernstige gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Door de rechter is besloten dat de uitrol van het nieuwe netwerk gewoon doorgaat. Daarmee is het bijna onmogelijk om het enkel in Zutphen niet door te laten gaan. 

"We blijven strijden totdat het gestopt wordt. Dat doen we zeker ook landelijk, maar ook lokaal. Het is voor de gemeenteraad lastig om het een halt toe te roepen. Maar niks is helemaal onmogelijk", legt de demonstrant uit. 

Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland.

Politici over de zorgen... 

 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.