SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Anton Menkveld.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Ondernemer Anton Menkveld strijdt tegen anderhalvemetersamenleving

ZUTPHEN - Als het aan de Zutphense ondernemer Anton Menkveld ligt hoeven we snel geen anderhalve meter afstand meer te houden. Hij zegt dat het niet nodig is en wil er ook zo snel mogelijk vanaf. 

"Het is belangrijk dat deze regel overal weg gaat. Het moet echt. Dat is het beste voor de maatschappij", benadrukt hij. Hij houdt zich in zijn cocktailbar, Mixxim, wel netjes aan de opgelegde regels. "Het is niet aan de orde dat we de regels niet naleven. We hebben de zaak een stuk ruimer opgezet een er is een beperkt aantal zitplekken." 

Waarschijnlijk wordt de verplichte afstand in de wet opgenomen. Daar is Menkveld niet blij mee. Hij wil zich er dan tegen gaan verzetten. "Dat zal ook wel moeten, in het landsbelang." 

Social media

Op social media laat de ondernemer, die ook actief is in de lokale politiek, zich kritisch uit over de maatregelen. Op Facebook deelt hij verschillende petities tegen de verplichte afstand. Op Twitter heeft hij berichten gestuurd naar premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. "Die 1.5 meter is afgelopen en snel! Dat beloof ik je. Als je t niets snap kom ff hier leg ik t uit", Tweet hij. 

Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.