SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Postbezorger Marcel: 'Lange Hofstraat afsluiten is echt niet handig'

ZUTPHEN - Postbezorger Marcel Leicht is er niet blij mee dat enkele Zutphense politieke partijen de Lange Hofstraat voor altijd willen afsluiten. Hij is van mening dat er geen rekening gehouden wordt met de aanvoer voor winkels in de straat. 

Leicht is postbezorger bij UPS en komt al zo'n negen jaar dagelijks in de Lange Hofstraat. "Ik merk op marktdagen al hoe onhandig het is dat de straat dicht zit. Moet je nagaan hoe dat gaat zijn als het zo blijft", zucht hij. Een deel van de binnenstad moet hij al te voet doen. Maar dat is bij deze straat onhandig. "Ondernemers bestellen vaak veel. Dan moet ik soms wel meerdere keren lopen. Ook krijgen bijvoorbeeld de bakker en de groenteboer grote vrachten van andere leveranciers. Zij moeten dan ook alles met een steekwagen brengen."

De straat is momenteel afgesloten om de terrassen meer ruimte te geven, zodat ze zich aan de anderhalve meter-regel kunnen houden. "Dat het tijdelijk is snap ik wel. Maar het moet niet zo blijven. Dat is weer heel erg drastisch van de politiek." De bezorger ervaarde al eerder problemen: "Denk aan de IJsselkade en de brug. Het is mooi geworden, maar handig was het niet."

Lees verder onder de foto... 

Marcel Leight.

Belangrijke straat

Hij denkt dat veel mensen problemen gaan ervaren van het afsluiten. "Er rijdt dagelijks veel verkeer. Die rijden er niet voor niks. Het is een belangrijke straat." De beste oplossing? "Het gewoon open houden. En als dat echt niet kan zorgen dat bezorgers er wel in kunnen. Maar dat is niet het meest ideale."

Dat het voor voetgangers misschien makkelijker is snapt hij wel. "Maar dat komt vooral omdat het onduidelijk is. Ze hadden de stoepen hoger moeten maken, dan was het meer een doorgaande weg geweest. En laten we vooral rekening houden met de mensen die daar werken. De ondernemers, de bezorgers en dergelijke."

Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland.

Wethouder en horeca-ondernemer over het afsluiten... 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.