SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Golf aan vandalisme in Brummen: wethouder noemt het 'zeer triest'

BRUMMEN - Er is een golf van vandalisme gepleegd in Brummen, wat voor vele euro's aan schade heeft gezorgd. De verantwoordelijk wethouder is er absoluut niet over te spreken. 

De vernielingen waren het afgelopen weekend, tijdens het lange Pinksterweekend. Er zijn vier jonge Elzen die dit voorjaar zijn aangeplant, zijn onherstelbaar vernield aan de Rhienderensestraat. De schade bedraagt zo’n 1000 euro. 

Ook is er is brand gesticht in een afvalbak in park ’t Goor en in het tussenpad van de Troelstralaan en De Savorin Lohmanstraat zijn een biels en struiken in brand gestoken. Daar was de schade gelukkig beperkt. Wel is er sprake van grote risico’s gezien de ernstige droogte. Verder is in de Lombok nog een speeltoestel vernield. 

Later in de week zijn er bij Ontmoeting Onze DROOM, aan de Meidoornlaan in Brummen, ramen ingegooid. De beheerders melden dat als niemand zich meldt voor vrijdagavond ze de beelden online gaan verspreiden. 

Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland.

'Zeer triest'

Verantwoordelijk wethouder Openbare Ruimte Pouwel Inberg: “Ik fietste vandaag over Rhienderensestraat en zag de schade ook. Dit vind ik zeer triest, moedwillig vandalisme. We zijn zo hard bezig alle stormschade te herstellen en nieuwe bomen aan te planten en dan zie ik dat het zo weer kapot gemaakt wordt. Dit kost ons, en dus ook u, geld.” 

Ook roept de wethouder op tot alertheid: "Bij vandalisme zorgen we zo snel mogelijk voor reparatie, ook om te voorkomen dat bijvoorbeeld een kapotte prullenbak of lantarenpaal meer vandalisme uitlokt. Ziet u iets wat kapot is? Help ons door een melding in Fixi te doen. Dat kan eenvoudig via onze website of de Fixi app."

Iets van de vandalisme gezien? Meld het de politie via 0900-8844.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.