SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Houdbaar drinkwater.

Wat als er geen water meer uit de kraan komt? Mensen bereiden zich voor op schaarste

REGIO - Een wereldwijde pandemie zullen we vast nooit meemaken, zullen vele mensen gedacht hebben voordat het coronavirus de wereld overneemt. Zijn we nu bewuster bezig met het voorbereiden op rampen? En maken we ons ook al klaar voor een waterschaarste? 

In de regio zijn mensen die zich voorbereiden op rampen of incidenten. Ze worden ook wel preppers genoemd. De één heeft een extreem grote voorraadkast en de ander heeft zelfs een bunker in de tuin. De regio heeft momenteel te maken met extreme droogte. En ook daar kun je je op voorbereiden. 

Dit kun je doen door waterfilters of zuiveringstabletten te kopen. Hiermee kun je al het water drinkbaar maken. Luuk de Ruit verkoopt het online, via Prepshop.nl. "We zien sinds het begin van de coronacrisis vooral een toename in waterfilters en waterzuiveringstabletten. Er wordt ook wel iets meer lang houdbaar noodwater verkocht echter omdat dit een relatief dure oplossing is kiest men er vaker voor een waterfilter in huis te halen waarmee bijvoorbeeld slootwater of regenwater veilig drinkbaar kan worden gemaakt", legt hij uit.

Lees verder onder de foto... 

Een waterfilter.

Hij ziet een toename nu het veel over de droogte gaan. "De droogte en de aandacht die dit krijgt in de media zorgt tevens voor een kleine toename van met name de waterfilters."

Grondwaterput

Zelf wil De Ruit zich ook voorbereiden op extreme droogte en waterschaarste. "Ikzelf neem dit serieus en wil ook graag qua watervoorziening zelfvoorzienend zijn, ik ben dan ook zelf aan het kijken of ik een grondwaterput kan boren."

De droogte is een serieus probleem, legt het waterschap uit...

Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.