SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Wethouder Annelies de Jonge en burgemeester Annemieke Vermeulen.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Weer op het terras na lange tijd: 'Laten we hopen dat het een mooi seizoen wordt'

ZUTPHEN - Ondanks dat de ondernemers het wel aan zagen komen, was het toch een schok. Op zondag 15 maart moesten restaurants en cafés hun deuren sluiten, als maatregel om het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Twee en een halve maand later zijn de ondernemers én klanten blij: een terrasje pakken kan weer. Reden voor burgemeester Annemieke Vermeulen en wethouder Annelies de Jonge om direct naar het terras te gaan.

Met anderhalve meter afstand dronken ze samen een kop koffie. Nog geen wijn, want "dat is een beetje vroeg. Je moet het rustig opbouwen" grapt Vermeulen. Ook wethouder Annelies de Jonge is blij dat er weer koffie gedronken kan worden op het terras. "Het smaakt lekker. Beter dan thuis", zegt ze blij. 

De sluiting van ruim twee maanden heeft een flinke impact gehad op de financiën van de horeca en dus ook de Zutphense economie. "Ik hoop dat het een mooi seizoen gaat worden. Dat gun ik ons allemaal maar ook de ondernemers. We moeten veel koffie en wijntjes drinken om te zorgen dat de horeca overeind blijft." Voor de economie is het fijn dat de terrassen weer open kunnen. "Uiteindelijk is het belangrijk dat het geld weer uitgegeven wordt. Daar draait de stad op", legt de burgemeester uit.

Lees verder onder de video... 

Grotere terrassen

Cafés en restaurants zijn wel anders open dan normaal. Wie binnen wilt zitten, moet verplicht reserveren. Maximaal dertig klanten mogen binnen zijn en ze moeten, tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen, anderhalve meter afstand van elkaar houden. Die laatste regel geldt ook op het terras. Er is geen maximum gesteld aan het aantal terrasbezoekers, maar de fysieke ruimte is wel beperkt.

Gaan Zutphenaren zich aan de anderhalve meter houden? "Ik geloof daar wel in! De afgelopen tijd is het ook goed gegaan. Ik vertrouw erop", aldus De Jonge. 

Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.