SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

D66: 'Zorg voor stadsstranden en Drive-In vermaak in Zutphen'

ZUTPHEN - Deze zomer moet alles uit de kast gehaald worden om van Zutphen een vakantiebestemming te maken, meent de lokale D66-fractie. Dit zodat inwoners van de gemeente thuis vakantie kunnen vieren. 

Fractievoorzitter Yvonne ten Holder heeft er over nagedacht met het evenemententeam van de gemeente. "De gemeente zit met dit team al in de rol van aanjager van kwaliteit en vernieuwing met als uitgangspunt veiligheid. Sturen op kleinschalige evenementen die goed passen bij het DNA van Zutphen was al een opdracht voor dit team en die kan nu versneld opgepakt worden", legt ze uit. 

De zomerperiode wordt door veel mensen in eigen omgeving doorgebracht, "maar ook de post-corona wereld zal er op het gebied van evenementen anders gaan uitzien. De gemeente kan met haar evenemententeam daarin de regie pakken en organisaties, verenigingen en ondernemers uitdagen om met ideeën te komen."

Stadsstranden en drive-in vermaak

Hoe Zutphen een leuke plek wordt om thuis vakantie te vieren volgens sociaal-liberalen? "Niet alleen terrassen dragen daarin bij, wij denken ook denken aan stadsstranden en drive-in plekken voor films, concerten en voorstellingen. Ondernemers en culturele instellingen moeten daarbij kunnen rekenen op facilitering door de gemeente."

De partij wil zich er voor inzetten om dit binnenkort gaan realiseren met gemeente en ondernemers. Ten Holder: "Bedrijvigheid is een levensader in de stad. Zutphen is bij uitstek geschikt voor fietsers en voetgangers. Keuzen kunnen alleen gemaakt worden op basis van een goede afweging van alle belangen. Dat kan alleen in samenspraak met inwoners en ondernemers."

Organiseer je iets in dit kader? Laat het onze redactie weten via [email protected].

Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.