SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Paul van Bork.
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

CDA wil straat in Leesten vernoemen naar oorlogsheld

ZUTPHEN - Als het aan de Zutphense CDA-fractie ligt wordt een straatnaam in Leesten vernoemd naar een oorlogsheld. Ze zetten zich samen met het Comité Herdenkingen Tweede Wereldoorlog Warnsveld in om dat voor elkaar te krijgen. 

De straat moet vermoend worden naar oorlogsheld Paul van Bork. Echter wil de gemeente Zutphen geen straatnaam vernoemen naar de dokter omdat dit niet zou passen in het straatnamenthema van de wijk. Het CDA gaat het college hierover vragen stellen.

Advertentie

De partij vindt dat dokter Van Bork postume eer verdient en dat het vernoemen van een straat of plantsoen een goede manier is om dit deel van onze geschiedenis te blijven herinneren. Ze gaan het college vragen hoe het straatnamenthema voor Leesten-Oost tot stand gekomen is en waarom er geen uitzondering mogelijk is voor Van Bork, die met zijn moedige optreden vele levens heeft gered.

Redding Groot Graffel

Van Bork was dokter en heeft met zijn moedige optreden het toenmalige psychiatrische verpleeghuis Groot Graffel in Warnsveld voor een ramp behoed tijdens de bevrijdingsacties van de Canadezen aan het einde van Tweede Wereldoorlog. Het overbevolkte verpleeghuis kwam bij de bevrijding van Warnsveld onder vuur te liggen en Van Bork begaf zich met gevaar voor eigen leven door de linies naar de Canadese commandopost om ze te overtuigen te stoppen met de beschietingen.

Houd LokaalGelderland in de lucht!LokaalGelderland trekt steeds meer nieuwe bezoekers. Daar zijn wij enorm blij mee, maar onze servers wat minder. Dat zorgt voor een financiële uitdaging. We waarderen het heel erg dat je elke dag het laatste nieuws uit jouw buurt leest bij ons. Maar wist je dat je ons ook kan steunen? Steun ons hier.

 


Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.