SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Drukte bij recreatieplassen: 'Houd gewoon afstand'

  •  Denk aan anderhalve meter
  •   21 mei 2020 - 14:09
  •  

REGIO - Het is druk bij de recreatieplassen in de regio. Hemelvaartsdag in combinatie met de hoge temperaturen lokken mensen naar het strand toe. "Houd gewoon afstand", luidt het advies van bezoekers. 

Even afkoelen in het water is geen probleem volgens verschillende instanties, maar hoe dan ook moet de anderhalve meter afstand gewaarborgd worden. Dat was bij het Bronsbergenmeer in Zutphen lang niet altijd het geval.  "Het blijft belangrijk om elkaar de ruimte te geven. Dus mijd drukke gebieden en drukke tijdstippen en ga weg als je ziet dat het ergens lastig wordt om 1,5 meter afstand te bewaren. Blijf ook in de buurt, maak een ommetje te voet of met de fiets in je eigen omgeving en ga niet met de auto op pad", meldt Staatsbosbeheer. Ze hebben op andere plekken in het land al recreatieplassen gesloten. 

Advertentie

Maatregelen

Er kunnen bekeuringen uitgedeeld worden wanneer mensen zich niet aan de opgelegde afstand houden. Ook zijn er nog andere maatregelen. Zo zijn de toiletvoorzieningen gesloten. Ook wordt geadviseerd om niet te lang te blijven. 

Het advies is om je echt aan de anderhalve meter afstand te houden. "Zo zorgen we er samen voor dat we dit kunnen blijven doen", legt een bezoeker uit die huiswaarts keert vanwege de drukte. 

Houd LokaalGelderland in de lucht!LokaalGelderland trekt steeds meer nieuwe bezoekers. Daar zijn wij enorm blij mee, maar onze servers wat minder. Dat zorgt voor een financiële uitdaging. We waarderen het heel erg dat je elke dag het laatste nieuws uit jouw buurt leest bij ons. Maar wist je dat je ons ook kan steunen? Steun ons hier.

 


Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.