SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Gemeente laat vrijwilligers naar 'schatten' zoeken op bouwplaats

ZUTPHEN - Vrijwilligers mogen van de gemeente met metaaldetectoren zoeken naar voorwerpen. Dit gebeurt bijvoorbeeld op het bouwterrein naast de Berkelruïne aan het Rijkenhage. 

Zaterdag was er een vrijwilliger aan het zoeken op het terrein. Iets wat niet iedereen zomaar mag doen. "Het ging om een vrijwilliger voor metaaldetectie. Hij had toestemming om te zoeken en zoekt voor ons onderzoek. Zijn vondsten registreert hij en overhandigt ze aan ons", legt wethouder Mathijs ten Broeke uit. 

Advertentie

Er is een vast team samengesteld hiervoor. "De gemeente Zutphen heeft vier detectoramateurs die met een gemeentecontract ten bate van ons onderzoek mogen zoeken. Zij dragen hesjes om zich te onderscheiden van de schatgravers die illegaal en voor eigen gewin zoeken."

Illegaal?

Buurtbewoners waren zaterdag verbaasd om iemand op het terrein te zien. Dit omdat het in het weekend was en dat er geen bus van de archeologische dienst te zien was. Er bleek echter niks aan de hand te zijn. Ten Broeke: "We vinden het overigens heel goed dat de omwonenden zo alert zijn. Het geeft maar weer de betrokkenheid aan van de bewoners bij het erfgoed en de leefomgeving in het algemeen."

Houd LokaalGelderland in de lucht!LokaalGelderland trekt steeds meer nieuwe bezoekers. Daar zijn wij enorm blij mee, maar onze servers wat minder. Dat zorgt voor een financiële uitdaging. We waarderen het heel erg dat je elke dag het laatste nieuws uit jouw buurt leest bij ons. Maar wist je dat je ons ook kan steunen? Steun ons hier.

Het terrein waar wordt gezocht.


Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.