SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Kringloopwinkels gaan langzaam weer open, maar wel met strenge regels en pijlen

ZUTPHEN - Langzaam begint het dagelijks leven weer normaal te worden, na de ingrijpende coronacrisis. Terrassen mogen binnenkort weer open en ook andere ondernemingen laten weer klanten binnen. Zoals Kringloopwinkel Twinkeltje in Zutphen. 

Lees verder onder de video... 

"We mogen werken als we de regels van het RIVM volgen. We mogen in totaal tien personen binnenlaten", legt medewerker Renske Mooiman uit. Er zijn ook veel maatregelen genomen. "Klanten worden verwelkomd door een van ons en dan vragen we om de handen te wassen. Je mag alleen de winkel in met een mandje." 

Advertentie

De winkel is vrij klein en daarom hebben ze pijlen op de grond gemaakt. "Het is nu éénrichtingsverkeer. We hebben beperkte ruimte dus moeten we overal rekening mee houden."

Niet alle kringloopwinkels zijn weer open. Sommige blijven nog even gesloten. Ook zijn er kringloopwinkels die tijdens de crisis niet dicht gegaan zijn. Dit komt vooral omdat zijn dan snel maatregelen namen en veel ruimte hebben.

Houd LokaalGelderland in de lucht!LokaalGelderland trekt steeds meer nieuwe bezoekers. Daar zijn wij enorm blij mee, maar onze servers wat minder. Dat zorgt voor een financiële uitdaging. We waarderen het heel erg dat je elke dag het laatste nieuws uit jouw buurt leest bij ons. Maar wist je dat je ons ook kan steunen? Steun ons hier.


Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.