SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Politieke partijen willen Buurtservice Zutphen redden van de bezuinigingsdood

ZUTPHEN - De politieke partijen Kies Lokaal Zutphen Warnsveld en het CDA hebben een motie ingediend om Buurtservice Zutphen in leven te houden. De vrijwilligersinstantie dreigt de bezuinigingen niet te overleven. 

Buurtservice Zutphen zet zich in om mensen een handje te helpen die het zelf niet meer kunnen. Denk aan boodschappen doen of tuintjes schoffelen. De twee partijen vinden het belangrijk dat het blijft bestaan. "De inwoners die bediend worden mogen hun laagdrempelige en betaalbare manier tot het krijgen van hulp niet kwijtraken", schrijven ze in hun motie. 

Ook vinden de partijen de instantie zo belangrijk omdat het veel met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werkt. "Dit is voor hen meer dan alleen een opstap naar werk. Het vervult een verbindende en sociale functie." 

Subsidie

De partij wil met de motie zorgen bestaan blijft, en jaarlijkse 72.500 euro subsidie krijgt. Verder willen ze een goede samenwerking zien. "Buurtservice kan voor de gemeente werkzaamheden verrichten tegen een vergoeding in natura. Bijvoorbeeld: Wilgenknotten met als vergoeding een zaag om te knotten."

De motie wordt binnenkort besproken. Ook de Stadspartij en ChristenUnie hebben 'm ondertekend. 

Buurtservice-vrijwilliger Jan Jonkers eerder over de bezuinigingen...

 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.