SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Zutphense buurt geschrokken van gijzeling: 'Dit verwacht je niet achter die deur'

ZUTPHEN - Inwoners van de Donker Curtiusstraat in Zutphen zijn geschrokken van een grote politieactie. Zondagochtend viel een arrestatieteam een huis binnen en wist een gegijzelde vrouw te bevrijden. 

"Ze kwamen ineens van alle kanten aanzetten", zegt een buurtbewoner die net wakker was toen alles gebeurde. "Ik zat net aan mijn kop koffie, en toen begon alle heisa." De agenten vielen met getrokken pistolen het huis binnen. "Ze rende met dikke blaffers door de straat", legt een buurjongen uit. 

Een vrouw werd gegijzeld in het huis. De politie wist haar te bevrijden en pakte een 24-jarige man uit Rotterdam en een 25-jarige man uit Polen op. De bewoner van het huis had weinig contact met de buurt. "Ik had niet achter hem gezocht dat hij hier betrokken bij was. Niemand sprak echt met hem. Hij was altijd erg stil", legt een buurvrouw uit. 

Angst

Wel heerst er in de buurt angst voor de bewoner en de mensen waar hij mee omging. Er circuleren filmpjes en foto's van de arrestatie rond. "Maar die ga ik niet delen. Ik ben veel te bang dat ze dan op mijn stoep staan", zegt een buurman. 

Beelden van de straat... 

 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.