SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Barbier René Willemsen.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Barbier na versoepelen maatregelen: "Ik zit de komende weken helemaal vol"

WARNSVELD - Mensen gaan volgende week weer massaal hun haren laten knippen en baarden bijwerken. Barbier René Willemsen, van De Baard Van Warnsveld, is overspoeld met afspraken na de persconferentie van woensdagavond. 

"Binnen 24 uur zijn er 134 afspraken gemaakt bij mij. Dus ik ga nu nog even van de rust genieten", lacht hij. "De komende twee weken zit ik vol, dan kunnen er geen afspraken meer gemaakt worden. En daar ben ik natuurlijk erg blij mee." Hij heeft zijn zaak weken dicht moeten houden door het coronavirus (COVID-19), en dat heeft een financiëlele impact. "Maar ik ben ontzettend gesteund door mijn klanten. Ze kochten tegoedbonnen en hebben acties opgezet. Dit zorgde ervoor dat ik niet failliet ben." 

Wel is het nog wachten op de overheidssteun. "Ik heb zes weken geleden mezelf aangemeld voor die steun, maar ik heb nog niks ontvangen. Stel dat ik niks krijg dan heb ik lang nodig om alles recht te trekken, maar dat komt wel goed. Door die steun van klanten kan ik door. En nu ik weer open mag zit er weer schot in de zaak. 

Maatregelen

Wel moeten er de nodige maatregelen genomen worden om weer open te kunnen. Willemsen heeft een relatief kleine werkruimte, dus er mogen maar twee mensen tegelijk binnenkomen. "De één kan ik knippen en de ander mag wachten. De rest kan helaas niet binnenkomen", legt hij uit. Zelf gaat hij een mondkapje en handschoenen dragen tijdens het werk. Iets wat niet verplicht gesteld is door de overheid. "Ik verbaasde me dat dat niet verplicht is. Ik doe het zelf absoluut wel. Niet voor het plaatje maar om mezelf te beschermen." 

"Wanneer ik zelf twijfel of iemand ziek is vraag ik ze toch weg te gaan"
René Willemsen

Ook moet Willemsen controleren of klanten geen corona-sympthonen hebben. "Met het maken van de afspraak moeten ze aangeven of ze gezond zijn. Mocht die afspraak staan en men wordt toch ziek annuleren we het kosteloos. Wanneer ik zelf twijfel of iemand ziek is vraag ik ze toch weg te gaan. Dat risico wil ik niet lopen", beklemtoont hij. 

We spraken met René Willemsen vlak nadat hij zijn deuren moest sluiten...


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.