SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Voedselbank-voorzitter Gert Vrieze.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Meer klanten bij Voedselbank door corona, twijfel over capaciteit (Podcast afl. 10)

ZUTPHEN - De Zutphense Voedselbank ziet steeds meer nieuwe klanten komen, door de coronacrisis. Langzaam begint de economische impact steeds meer zichtbaar te worden. Ze verwachten nog meer nieuwe klanten, en twijfelen of ze dat wel aankunnen. 

Liever luisteren?
Journalist Jesse Sprikkelman spreekt met Voedselbank-voorzitter Gert Vrieze...

"Het aantal klanten begint toe te nemen. We hebben onlangs de mijlpaal bereikt van 300 voedselpakketten", legt Voedselbank-voorzitter Gert Vrieze uit. Die pakketten worden uitgedeeld aan mensen uit Brummen, Eerbeek, Lochem en Brummen. "We denken dat dit aantal nog toe gaat nemen. Er zullen zeker nog mensen zijn die in financiële problemen gaan komen." 

Economische crisis

Er ligt, door het virus, een economische crisis op de loer. En daarom verwachten ze nog meer klanten. "We zien dat het toeneemt. Of we dat aankunnen is de vraag. Er is natuurlijk een grens aan wat we kunnen verwerken. We moeten namelijk mensen, opslagruimte en voorraad hebben." 

Over de aanvoer van het eten maakt hij zich geen zorgen. "We zijn namelijk niet alleen van supermarkten afhankelijk." Het probleem is voornamelijk vrijwilligers en opslagruimte. "We moeten dan misschien op meerdere dagen de pakketten uitdelen." Maar "we kunnen niet voorspellen hoeveel klanten we over drie maanden hebben en hoe de voedselstromen dan lopen." 

Door de crisis hebben verschillende mensen zich opgegeven als vrijwilliger. "Uit die lijst kunnen we mensen gaan benaderen", legt hij uit. 

Podcast

Je kunt je gratis op de podcast van LokaalGelderland abonneren. Dit kan via Spotify of iTunes (iOS/MacOS). Ook is de podcast te vinden op depodcast.nl.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.