SP wil dit jaar geen huurverhogingen in Zutphen

SP wil dit jaar geen huurverhogingen in Zutphen

De Zutphense SP roept alle huurbazen in de gemeente op om dit jaar de huren niet te verhogen. SP fractievoorzitter Nils Müller: “Nederland vierde dit jaar geen koningsdag maar Woningsdag. Maar het zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft.”

Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur, zegt de SP te weten. En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken krijgen met een terugval in inkomsten. Müller: “Ondertussen gaan de huren dit jaar voor velen nog verder omhoog. De SP roept daarom vandaag alle huurbazen op om de huurverhoging te stoppen, want 0 is genoeg!”

SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: “De berichten stromen bij ons binnen. Van moeders die onbeschermd werken in de thuiszorg en bij thuiskomst op de mat een brief vinden dat de huur van hun sociale huurwoning weer omhoog gaat. Van mensen die hun inkomen verliezen en wel aan het einde van de maand een torenhoge vrije sector huur moeten betalen. Dit raakt me diep. Per direct de huren bevriezen is noodzakelijk. Wij roepen dan ook iedereen, huurder of niet, die deze mening deelt op om steun uit te spreken. Zo laten we samen zien dat we willen dat de minister, wethouders en huurbazen deze noodzakelijke eerste stap zetten.” 

In de knel

Nils Müller: “In Zutphen zien we de afgelopen jaren al veel huurders in de knel komen. Huurders kregen te maken met de gevolgen mislukte renovaties. Die renovatie mislukte omdat hij zo goedkoop mogelijk moest worden uitgevoerd. Huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis. Toen is een extra belasting ingevoerd, de verhuurderheffing, die nog steeds geheven wordt en ervoor zorgt dat 3 maanden huur rechtstreeks naar de staatskas gaan. Huurders wordt nu weer gevraagd de rekening te betalen. Dat is onbestaanbaar. Wij komen daarom met de huurders in actie en roepen Woonbedrijf Ieder1, Woonbedrijf Ons Huis, de David Evekinkstichting, de Torenstadgroep, PrimePitch en alle andere Zutphense huurbazen op om de huurverhoging te stoppen.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.