SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Subsidie beschikbaar gesteld voor corona-initiatieven

  •  Provincie trekt beurs
  •   17 april 2020
  •  

GELDERLAND - Wie een goed idee heeft om juist in deze tijd mensen bij elkaar te brengen, kan daarvoor subsidie aanvragen bij de provincie. Gelderland brengt momenteel in kaart welke sectoren in Gelderland worden getroffen door de Corona-maatregelen (COVID-19). En waar mogelijk steun kan worden geboden. 

Er is ook aandacht voor het welzijn van Gelderlanders. Stichtingen, verenigingen en groepen van drie of meer inwoners kunnen nu subsidie aanvragen voor plannen die de sociale verbindingen versterken.

Gedeputeerde Peter van ’t Hoog ziet dat de COVID-19 maatregelen een enorme impact hebben op het omgaan met elkaar. “Gezondheid en behoud van inkomen zijn nu veelal grote zorgen. Daarnaast grijpen de huidige richtlijnen in op onze sociale contacten. Ontmoetingen met buren, onze familie, op de sportclub, op het schoolplein en het vrijwilligerswerk. Dat moeten we niet onderschatten.” De Gelderse samenleving kan dus ondersteuning gebruiken. Van ’t Hoog: “Op de ene plek hebben mensen nu tijd over, in een andere omgeving is juist extra hulp nodig. De crisis brengt ook bijzondere, sociale kanten aan het licht. Je ziet nu al, onder meer via sociale media, geweldige initiatieven die mensen dicht bij elkaar brengen. Daar helpen we graag bij.”

Vrijwilligers

De plannen moeten verband houden met de Corona-maatregelen en worden uitgevoerd door vrijwilligers. Het kan gaan om bijvoorbeeld activiteiten voor inwoners van zorginstellingen, zoals het aanbieden van een concert buiten de muren van een zorginstelling. Of computerles geven aan oudere Gelderlanders die moeite hebben met de huidige digitale communicatie. De ideeën moeten na 11 maart 2020 zijn of worden uitgevoerd.

De provincie vergoedt initiatieven tot maximaal 10.000 euro.

Er zijn verschillende vrijwillige projecten opgezet, zoals deze boodschappendienst...


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.