SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

De regio hangt massaal de vlag uit, dit is waarom

REGIO - Zie je deze dagen de vlaggen wapperen in de regio? Dat kan goed kloppen. Want precies 75 jaar geleden is dit stuk van het land bevrijd. 

Op dinsdag 14 april werd De Hoven bevrijd, waarmee de hele gemeente Zutphen na de Tweede Wereldoorlog weer de vrijheid mocht proeven. En daarom worden op vele plekken, waaronder overheidsgebouwen, de vlag uitgehangen. “Om toch collectief de bevrijding te vieren, roepen we als gemeente alle inwoners op om  de vlag uit te hangen. Dan is het 75 jaar geleden dat De Hoven en daarmee de hele gemeente Zutphen bevrijd is", roept burgemeester Annemieke Vermeulen op. 

Op 15 april 1945 is het dorp Brummen en omgeving bevrijd van de Duitse bezetter, een dag later de dorpen Eerbeek en Hall. Daarom roept burgemeester Alex van Hedel op om op 15 en 16 april de vlag uit te hangen in de stad. "De gezondheid van mensen die gaat voor. Toch vind ik dat we dit moment niet voorbij mogen gaan. Want juist nu ervaren we het belang om vrij te zijn", legt hij uit.

De oproep van burgemeester Alex van Hedel...

Op veel plekken in de regio wordt gehoor gegeven aan de oproepen door de vlag uit te hangen. Want volgens beide burgemeester is het ook in deze rare tijd, door het Coronavirus (COVID-19), belangrijk de vrijheid te vieren. 

Op 5 mei viert het hele land de vrijheid. En daarom is er opgeroepen om dan massaal feest te vieren, in je eigen tuin, huis of op je balkon. 

De oproep om ook op 5 mei je vlag uit te hangen....

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.