SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

75 Jaar Vrijheid ziet er anders uit dan gedacht door corona

REGIO - De herdenkingsperiode is begonnen In de regio. Precies 75 jaar geleden begon hier de bevrijding, maar dat samen herdenken is onmogelijk door het coronavirus (COVID-19). 

Gemeenten in de regio hebben verschillende manieren gevonden om te herdenken. Hoe dan ook zullen de burgemeesters (of een wethouder) aanwezig zijn bij de jaarlijkse herdenkingen. Woensdag werd door burgemeester Sebastian van 't Erve herdacht in Lochem. Hij legde een krans namens alle inwoners bij het Somerset oorlogsmonument. Hierna klonk de Last Post en hield hij 1 minuut stilte. De volledige herdenking is in beeld gepubliceerd op de site van de gemeente. 

Vlagggenestafette

In Barchem startte deze week de vlaggenestafette. Elke kern hijst op de dag van de bevrijding van die kern drie vlaggen: de Nederlandse vlag, de jubileumvlag 75 jaar vrijheid en de vlag van de bevrijder. In dit geval de Britse vlag. De andere kernen volgen de komende dagen. "Doet u vooral mee door op de dag dat uw kern bevrijd werd, de vlag uit te hangen", is de oproep van Van 't Erve. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.