SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Coronahoester uit Zutphen acht weken cel in

  •  Hoesten naar agenten
  •   01 april 2020
  •  

ZUTPHEN - De 46-jarige man uit Zutphen die onlangs naar agenten hoestte en daarbij riep dat hij corona had, moet acht weken de cel in. Dat heeft de rechtbank in een snelrechtzitting bepaald. In het kader van belediging en bedreiging van de agenten is hij veroordeeld.

De man noemde de agenten onder meer 'sjappies' en melde dat hji bewust in hun gezicht hoestte om ze ziek te maken. Naast de celstraf van acht weken moet de Zutphenaar ook een schadevergoeding van 400 euro betalen.

Hogere straf

De rechtbank rekent de daad zwaarder aan dan gebruikelijk, omdat agenten meer risico lopen in deze tijden. Het coronavirus (COVID-19) is namelijk overdraagbaar door druppeltjes die terecht kunnen komen in de mond, neus of ogen. Politieagenten hebben daarom zelfs in de auto speciale spuugmaskers liggen.

Het Openbaar Ministerie waarschuwde eerder al dat wandaden werden bestraft. "Mensen die misbruik maken van de coronacrisis riskeren gevangenisstraffen", aldus het OM eerder. Naast de man uit Zutphen zijn ook al andere mensen bestraft voor het hoesten en spugen naar politiemedewerkers.

 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.