SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

De regio doet massaal mee met berenjacht, zelfs het gemeentehuis

REGIO - Mensen in de regio doen massaal mee aan de oproep om een beer voor het raam te plaatsen. De zogenoemde 'Berenjacht' is opgezet om kinderen wat vermaak te bieden in deze vreemde tijd door het coronavirus (COVID-19).

Langzaam verspreiden de beren zich over de regio. Op een kaart in Google Maps is al te zien dat er tientallen beren in de regio te vinden zijn. Zeer waarschijnlijk zijn het er nog veel meer, omdat niet iedereen zijn of haar beer aangemeld heeft. 

Lees verder onder de foto...

De LokaalGelderland-beer doet ook mee.

Niet alleen huishoudens doen mee, maar ook bedrijven en zelfs de gemeente Brummen. Zij hebben een grote "beergemeester" in huis gehaald (te zien op bovenstaande foto). De beer is onderdeel van de berenjacht, en zal na de crisis zich voegen bij het lokale bestuur. 

Advertentie

"Zoals de echte burgemeester gaat deze beergemeester komende tijd on route door de gemeente. En hopelijk kunnen we een knuffelsessie met alle jonge kids met deze sympathieke maar o zo forse beergemeester inplannen zodra de crisis voorbij is. Uiteraard met goedvinden en onder toeziend oog van de burgemeester. Maar nu eerst thuis blijven en 1,5 meter afstand houden als je toch even naar buiten gaat", legt een woordvoerder van de burgemeester (en van de beer) uit. 

Luister terug:
Journalist Jelle Seubring sprak eerder één van de initatiefnemers Maaike Calis...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.