SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Barbier René Willemsen

Dicht door corona: deze Warnsveldse barbier blijft geld verdienen door waardebonnen

ZUTPHEN - Steeds meer ondernemers krijgen te maken met de gevolgen van het coronavirus (COVID-19). Na de persconferentie van maandagavond mogen zogenoemde contactberoepen niet meer uitgevoerd worden. Dit raakt schoonheidsspecialisten, fysiotherapeuten, kappers en barbieren. Ondernemer René Willemsen, van De Baard Van Warnsveld, heeft zijn zaak op slot moeten doen.  

Lees verder onder de video...

Dat ook zijn beroepsgroep getroffen zou worden door de maatregelen tegen het virus was te verwachten. "Met de voorzorgsmaatregelen was het al steeds lastiger, en uiteindelijk dus niet te doen. Het is in mijn ogen ook niet verantwoord om open te blijven", vertelt hij. 

Niet te doen

Hij werkte de laatste tijd zo streng mogelijk. "Er mocht maar één klant in de zaak zijn. En natuurlijk alles ontsmetten. Ik probeerde zoveel mogelijk contact te vermijden. Maar dat is bijna niet te doen."

Advertentie

De Warnsveldse ondernemer wil natuurlijk wel geld blijven verdienen, en daarom verkoopt hij waardebonnen. Zo kan hij de inkomsten die hij gaat krijgen nadat alles voorbij is alvast deels incasseren. "Hierdoor wordt dat financiële gat niet al te groot. Wanneer het leven zich weer herpakt kunnen mensen de bonnen inleveren."


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.