SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Eindexamens van middelbare scholen geschrapt, schoolexamens leidend voor slagen

  •  Te groot gezondheidsrisico
  •   24 maart 2020 - 10:44
  •  

REGIO - Het kabinet heeft besloten dat de eindexamens van het voortgezet onderwijs dit jaar niet doorgaan. Het gezondheidsrisico is te groot voor de examenleerlingen. Bij de examens zitten ze vaak met veel mensen in één ruimte. De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) ligt daarbij op de loer.

De eindexamens zouden op 7 mei starten, voor het vmbo-kader zelfs nog eerder. Naast de examens zelf is ook de voorbereiding lastig. De leerlingen hebben namelijk wekenland geen les en examentraining kunnen volgen, door dat de scholen tot zeker 6 april nog gesloten blijven. De schoolexamens gaan, op een aangepaste wijze, wel door. Deze zijn bovendien straks leidend voor het wel of niet slagen.

Advertentie

'Niet verantwoord'

Het Isendoorn College in Warnsveld zou deze week starten met de afname van veel schoolexamens. Op het laatste moment werd besloten om dit niet door te laten gaan, onder druk van klagende leerlingen en ouders. Het zou niet verantwoord zijn om zo'n groep leerlingen in één ruimte een toets te laten maken.

"Wij volgen daarmee het advies van de onderwijsorganisaties." legt de rector uit. "We vinden het heel vervelend voor onze examenleerlingen."


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.