SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Marja Pijl van Douglas Zutphen
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Sluiting detailhandel door corona wordt een financiële klap

ZUTPHEN - De Zutphense binnenstad oogt leeg door het coronavirus (COVID-19). De horeca is gesloten en er is een kans dat ook de detailhandel binnenkort dicht moet. 

Lees verder onder de video...

Verschillende media melden, naar aanleiding van Haagse bronnen, dat het kabinet overweegt alle niet-cruciale winkels te sluiten. Dat zou ervoor zorgen dat de binnenstad nog leger wordt. "Als we onze winkel moeten sluiten heeft dat grote gevolgen", legt Marja Pijl van de Zutphense Douglas uit. Dat ziet ook Annemarie van Amerongen, van winkel WAAR. "Dat heeft financieel ook grote gevolgen. Voor mezelf en voor de medewerkers. Dan moet je toch weer regelingen treffen." Ekrem Papagan, van The Smartphone, maakt zich zorgen. "We moeten per maand een bepaalde marge halen. Als we die niet halen moeten we sluiten."

Advertentie

Cruciale winkels

Sommige winkels mogen wel open blijven, omdat ze cruciaal zijn. Denk aan Apotheken, supermarkten maar ook warenhuizen zoals de HEMA. Ondernemer Suus Lodewijks denkt dat het alsnog wel gevolgen voor de HEMA zal gaan hebben. "Het is voor ons niet leuk. Alles om ons heen is dicht en klanten komen niet meer naar de winkel komt. Het ergste is dat je geen omzet draait."

Maandagavond geeft het kabinet opnieuw een persconferentie. Mogelijk wordt er dan meer duidelijk. 


Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.