SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Petra Ackermans.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Raadslid Petra Ackermans stapt per direct uit Burgerbelang

ZUTPHEN - Een plotselinge afsplitsing in de Zutphense politiek. Petra Ackermans maakt sinds woensdagavond geen deel meer uit van Burgerbelang Zutphen Warnsveld, maakt de partij donderdag bekend. De ambities van Ackermans zouden niet meer overeenkomen met die van de partij.

De fractie betreurt na eigen zeggen het opstappen van Ackermans. Het voormalig Burgerbelang-raadslid vertrekt echter niet uit de gemeenteraad. Ze staat haar zetel niet af aan de partij maar neemt deze mee. Ze gaat de raad in als 'Kies Lokaal Zutphen Warnsveld'. "Het is geen plotseling besluit. We zijn hier al langer mee bezig. Er zijn veel gesprekken geweest", legt Petra Ackermans uit. "Het is niet om de inhoud. Ik sta nog steeds achter de standpunten. Het ligt aan de manier van werken en communiceren." 

Oplossing

Voorzitter Albert Ten Have namens de partij: "Wij hebben geprobeerd om in overleg met Petra te komen tot een betere oplossing, maar helaas is dat niet gelukt", zegt hij. "Vooral in deze tijd van crisis en onzekerheid mag de burger meer verwachten van de politiek en van politieke partijen. Dat betekent dat wij vanaf nu met drie raadsleden nog harder zullen werken aan het behouden en zo nodig terugwinnen van het vertrouwen van onze kiezers."

We spraken via een videoverbinding met Petra Ackermans...


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.