Gemeente Zutphen houdt uitverkoop: vijftien gebouwen in de etalage

Gemeente Zutphen houdt uitverkoop: vijftien gebouwen in de etalage

De gemeente Zutphen is van plan vijftien gebouwen in de verkoop te doen. Hiermee moet zes miljoene euro worden verdiend, waarmee de algemene reserve mee kan worden aangevuld. Die reserve is bijzonder laag vanwege de nodige bezuinigingen.

Tussen de vijftien gebouwen staan woningen, garageboxen en zelfs monumenten. Voor de verkoop van vijf gebouwen moet de gemeenteraad eerst toestemming geven. De panden zijn soms namelijk nog in gebruik.

Kringloopwinkel

Zo staat het gebouwe van Kringloopwinkel De Hand op de lijst. De kringloopwinkel is gevestigd in een pand aan de Kolenstraat. De kringloop wordt binnenkort door de gemeente verder geïnformeerd. 

De kringloopwinkel krijgt, net als de huurders van andere panden, het recht van eerste koop voor het gebouw wat ze huren. Of de organisatie daar geldt voor heeft is onbekend. Mogelijk steekt de gemeenteraad nog een stokje voor de verkoop.

Verkoop

Ook de Witte Vleugel naast het Oude Stadhuis gaat de verkoop in. Eerder werd gepoogd een huurder te vinden, maar dat was zonder succes. Het voormalige Agnietenklooster (Oude Wand 31-33) staat ook op de lijst. Evenals de oude brandweerkazerne in Warnsveld, waar nu een sportschool is gevestigd.  Ook het gezondheidscentrum in De Hoven wordt verkocht.

In totaal moet het zes miljoen euro opleveren. De gemeente Zutphen moet structureel 13 miljoen euro bezuinigen. De verkoop brengt een incidentele meevaller met zich mee, die wel belangrijk is. Daarnaast wordt er door de afstoot van gebouwen zo'n twee ton bespaard op het jaarlijkse onderhoud.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.