SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Burgemeester Annemieke Vermeulen bij een herdenking vorig jaar.

Zutphen schrapt oorlogsherdenkingen, 4 mei nog onzeker

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen heeft besloten alle herdenkingen en activiteiten in het kader van 75 Jaar Vrijheid af te gelasten. Dit als preventieve maatregel tegen het coronavirus (COVID-19). Over de herdenking op 4 mei is nog geen besluit genomen.

Lezingen, herdenkingen en bijeenkomsten gaan niet door. "We hebben helaas geen andere keuze dan alles tot en met 3 mei af te gelasten. In deze tijd van onzekerheid is het niet verstandig om activiteiten door te laten gaan, zeker omdat veel ouderen aanwezig zullen zijn, een kwetsbare groep die wij willen beschermen", zegt burgemeester Annemieke Vermeulen.

Samen stilstaan

De gemeente wil nog niet te snel vooruitlopen op de landelijke herdenking van 4 mei. "Samen met het comité kijken we hoe we de herdenking op 4 mei kunnen organiseren. We willen nog steeds graag met elkaar stilstaan bij 75 jaar vrijheid." Later volgt daar meer over.

Activiteiten als Koningsdag en de lintjesregen gaan mogelijk ook niet door. Daarvoor wacht de gemeente op de landelijke richtlijnen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.