SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Veiligheidsregio kondigt noodverordening af vanwege coronavirus

  •  Verbod op grote samenkomst
  •   13 maart 2020 - 22:28
  •  

REGIO - De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft een noodverordening afgekondigt vanwege het coronavirus (COVID-19). Het advies om evenementen met meer dan honderd personen af te gelasten is niet langer een advies, maar nu ook echt verboden. Dit geldt ook voor publieke ruimtes als musea en theaters, maar ook sportclubs en kerken.

"Het komt er nu op aan dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en de maatregelen echt serieus neemt. Alleen dan lukt het ons om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen", zegt Ton Heerts, voorzitter van de VNOG. Het verbod geldt in ieder geval tot en met 31 maart. Handelen in strijd met de noodverordening levert een overtreding op en is strafbaar.

Advertentie

Overbelasting voorkomen

Heerts: "We moeten dit doen om te voorkomen dat onze artsen, onze verpleegkundigen onze dienstverleners overbelast raken. Zodat iedereen de zorg en dienstverlening kan blijven krijgen die nodig is." Er worden niet direct sancties verwacht, gezien veel organisaties al zelf strenge maatregelen hebben genomen.

De noodverordening verbiedt alle activiteiten en evenementen waar meer dan 100 personen gelijktijdig samenkomen, die in gebouwen die openstaan voor publiek plaatsvinden inclusief de daarbij behorende erven alsmede die in de open lucht dan wel de openbare ruimte.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.