SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Evenementen in de regio mogen niet doorgaan vanwege coronavirus

  •  'Dat was te verwachten'
  •   12 maart 2020
  • Laatste update: 12 maart 2020 - 17:22
  •  

REGIO - Evenementen met meer dan 100 mensen worden in heel Nederland afgelast vanwege het coronavirus (COVID-19). Dat meldde minister Bruins in een persconferentie. Dat betekent dat er in Zutphen minimaal twee evenementen niet door mogen gaan. 

Alle evenementen met meer dan honderd mensen worden in Nederland afgelast. Er heerst zelfs een verbod op. Hetzelfde geldt voor theater en musea. Het nieuwe evenement Taste Of Zutphen meldt op en later moment het evenement te organiseren. Ook zal Pathfinder mogelijk op een ander moment plaatsvinden. "We gaan een vervangende datum zoeken. Welke dag gaan worden zal nog moeten blijken. Daar zitten veel haken en ogen aan. Kan de politie? Kan onze hoofdact? Mensen krijgen als ze dat willen hun geld terug. Ze mogen hun ticket ook voor de nieuwe datum gebruiken", legt Pathfinder-organisator Hessel Luesink uit. 

Advertentie

Plan B

Volgens hem zat dit er al aan te komen: "We hebben het nieuws al lange tijd gevolgd. Vorige week hebben we met alle leveranciers al gekeken hoe en wat. We hadden al een plan B voor als het uit de hand zou lopen. We keken ook naar andere organisaties. Maar nu volgen we het landelijke advies op."

Het Hakunama Tentfeest, wat op 4 april in Warnsveld gaat plaatsvinden, meldt in overleg te zijn over wat ze gaan doen. Ook het sportevenement Battle Events in de Hanzehal zal niet doorgaan. 

Andere maatregelen die aangekondigd zijn dat mensen zoveel mogelijk moeten thuiswerken. De scholen blijven wel gewoon open. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.