SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Eerder werd er met een andere bus een proefrit gemaakt.

Coronavirus zorgt voor vertraging bij Zutphense minibus voor ouderen

  •  Productie stil door virus
  •   05 maart 2020 - 06:15
  •  

ZUTPHEN - Reizigers voor de Stap-in-stap-uit bus in Zutphen moeten rekening houden met vertraging. De speciale bus zou vanaf januari moeten rijden in de stad, maar zijn nog niet geleverd. Er is vertraging bij de fabrikant vanwege het coronavirus (Covid-19).

De twee busjes die besteld zijn voor het project worden gemaakt in China. "Onze leverancier zit in Lichtenvoorde, maar die zijn afhankelijk van de fabriek in China", vertelt initiatiefnemer Kees Lustenhouwer. "De bussen zijn bijna klaar, maar is stil komen te liggen door het coronavirus. Niet alleen bij de busfabriek, maar ook bij de fabrieken van de leveranciers daarvan."

Advertentie

Snel opgelost

De verwachting is dat de belemmeringen bij de Chinese fabriek snel zullen worden opgeheven. "De fabriek is al weer open, maar het is daar nog wachten op sommige onderdelen die moeten komen uit fabrieken die nog dicht zijn." Als het transport naar Europa dan ook weer op gang komt zullen de busjes in Nederland arriveren. "Alleen zijn onze twee bussen niet het enige wat vanuit China naar Europa moet, dus dat zal de boel ook nog vertragen", aldus Lustenhouwer.

De speciale Stap-in-stap-uit bus gaat ouderen en minder mobiele inwoners van en naar het stadscentrum brengen. Vrijwilligers zullen de bus besturen en elk uur vaste routes door de gemeente rijden. "De vrijwilligers staan nu te popelen om te kunnen beginnen", zegt de initiatiefnemer. "Verder is de financiering rond en zijn de haltes klaar. Het is alleen nog wachten op de bussen zelf."

REGIO8 ging langs bij de leverancier van de elektrische minibusjes...

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.