SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Huurverlaging voor tientallen Ieder1-huurders vanwege slechte renovatie

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Tientallen huurders van woningcorporatie Ieder1 in Zutphen krijgen een huurverlaging én krijgen compensatie. Dat meldt Ieder1 in een brief aan zo'n 138 huurders in het Deventerwegkwartier. De aanleiding voor de compensatie zijn slecht uitgevoerde renovaties.

Bewoners zijn voornamelijk de problemen met de nieuwe ventilatie zat. Al maanden voeren ze actie, en ze betrokken er zelfs de lokale SP-fractie bij. Nu Ieder1 samen met de Woonbond een onderzoek heeft uitgevoerd, blijkt dat de klachten gegrond waren.

Advertentie

'Niet goed uitgepakt'

De brief is vorige week verstuurd naar de huurders. "De combinatie van een aantal moderne technieken met de bouwkundige kenmerken van de woning blijkt niet goed uit te pakken", schrijft de woningcorporatie. Onder meer de mechanische ventilatie en de centrale verwarming kwamen niet goed uit het onderzoek.

Ieder1 wil de gebreken gaan herstellen. "Wij vinden dat het wooncomfort in de woningen weer herstelt moet worden." Samen met de bewonerscommissie wordt gekeken hoe dat kan gebeuren.

Compensatie

Ondertussen worden de huurders gecompenseerd. Na de renovatie kregen ze te maken met een huurverhoging omdat de woning meer waard was geworden. De huur wordt nu teruggebracht naar het bedrag van voor de renovatie. Tevens wordt alle teveel betaalde huur teruggestort. Na het aangekondigde herstel gaat de prijs echter wel weer omhoog.

Nils Müller, van de lokale SP-fractie, is blij dat er schot in de zaak zit. "Het is een grote overwinning voor de huurders in Zutphen die knokken voor hun rechten, want tot nu deed Ieder1 altijd alsof het allemaal wel mee viel."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.