SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Omstreden kruispunt bij Warnsveld wordt mogelijk een rotonde

  •  Het gaat te vaak mis
  •   21 februari 2020 - 06:00
  •  Verscheen eerder bij

ALMEN/WARNSVELD - Bij de Provincie Gelderland lijken de geesten rijp voor een rotonde in de gevaarlijke kruising van N346 met de Almenseweg. Dit heeft het CDA Lochem wereldkundig gemaakt. Voorwaarde is wel dat de gemeenten Lochem, Zutphen en Bronckhorst meebetalen aan de ingreep.

Omdat begin februari opnieuw ongelukken gebeurden op de kruising trok het CDA Lochem aan de bel bij partijgenoot en statenlid Hans van Ark. Deze heeft nu laten weten dat ook in Arnhem het inzicht is ontstaan dat de oversteek voor auto’s niet veilig is.

Veel aanrijdingen

In 2014 werd de kruising anders ingericht zodat fietsers veiliger kunnen oversteken. Sindsdien gebeuren er opvallend veel aanrijdingen met auto’s. Een rotonde – waar velen al lang op aandringenn – wordt nu als beste oplossing gezien en dit zou nu ook serieus worden overwogen.

Advertentie

“De gemeentes en de provincie moeten nog wel met elkaar in de slag over de financiering, maar de inzet is dat die rotonde er op redelijk korte termijn komt”, aldus Hans van Ark tegen zijn Lochemse partijgenoten.

Blijheid

Fractievoorzitter Coby Wiltink laat weten erg blij te zijn dat de provincie tot andere inzichten is gekomen. ”We hopen dat de provincie er met de gemeente Lochem, Zutphen en Bronckhorst uitkomt”, zo laat ze namens het CDA weten.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.