SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphen gaat gesprekken met inwoners organiseren zonder 'vast onderwerp'

  •  'Een ongedwongen gesprek'
  •   13 februari 2020 - 12:36
  •  

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen gaat zogenoemde 'Stadsgesprekken' organiseren. De burgemeester en haar wethouders willen daarmee het contact met de inwoners bevorderen. De gesprekken vinden op meerdere plekken plaats en hebben geen vast onderwerp.

"Het gaat bij een Stadsgesprek niet over een bepaald onderwerp, maar het contact, het ongedwongen gesprek is het belangrijkste doel", laat de gemeente weten. Het eerste gesprek vindt volgende maand plaats, op 6 maart. Mensen die rondom de markten in het centrum van de stad wonen hebben een uitnodiging gekregen om in Dat Bolwerck te komen praten. Waarover, bepalen zij ter plaatse.

Advertentie

Geen spreekuur meer

Eerder organiseerde de gemeente spreekuren met wethouders. Echter beviel dat niet, blijkt uit de komst van de stadsgesprekken. "De opkomst was wisselend en de gesprekken gingen regelmatig over bepaalde vraagstukken. Gesprekken over hoe maken we Zutphen samen beter, anders of mooier bleven uit."

Of de stadsgesprekken wel gaan werken moet nog blijken. De gemeente weet nog niet wat voor vorm het gaat aannemen en probeert het vooralsnog alleen uit.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.