SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Boosheid om rijgedrag gemeentewerkers: 'Ze hebben een voorbeeldfunctie'

ZUTPHEN - Via verschillende kanalen uiten Zutphenaren hun ongenoegen over de rijstijl van de gemeentewerkers. Ze zouden asociaal rijden en verkeersregels negeren. De gemeente laat weten dat dit absoluut niet mag. 

Ria, een 72-jarige vrouw uit Leesten, is onlangs bijna aangereden door een wagen van de gemeente Zutphen. "Ik wilde het zebrapad oversteken, maar ik werd niet gezien. Ik viel bijna en een excuus kon er niet vanaf." Ton maakte iets soortgelijks mee: "Ik werd afgesneden op een invoegstrook. Ze dachten er langs te kunnen, maar dat lukte niet. Althans, ze deden het toch. Ronduit onbeschoft." 

"Deze collega's vallen misschien extra op omdat ze een voorbeeldfunctie hebben"
Woordvoerder gemeente

De gemeente zegt geen klachten binnengekregen te hebben. Maar ze snappen wel dat mensen er over klagen. Want "deze collega's vallen misschien extra op omdat ze een voorbeeldfunctie hebben. Zij rijden immers rond in voertuigen met het logo van de gemeente erop", legt een woordvoerder uit. De medewerkers hebben te maken met weinig uitzonderingen op de verkeersregels. "Ze moeten zich gewoon aan de verkeersregels houden. De enige vrijstelling die zij hebben, betreft het betaald parkeren. Zij mogen met hun dienstauto op deze parkeerplekken staan zonder hiervoor te betalen." 

Advertentie

Melding maken

De zegsvrouw beklemtoont dat ze met de feedback aan de slag gaan, en dat mensen hun klachten ook vooral bij de gemeente zelf moeten neerleggen. "Uw feedback of klacht kunt u snel en makkelijk doorgeven via onze website", luidt de oproep. 

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.