SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De voorkant van de loods.

Pathfinder komt terug na vijf jaar met een feest in Zutphense loods

ZUTPHEN - Na vijf jaar komt Pathfinder weer terug. De bedoeling is om Zutphen weer op haar grondveste te laten schudden. En daarvoor hebben ze de Amerikaanse DJ DVS1 naar Zutphen weten te halen en een unieke locatie kunnen regelen. 

Liever luisteren?
Journalist Jesse Sprikkelman spreekt met organisator Hessel Luesink...

De laatste editie in het toen leegstaande Graaf Ottobad, op 19 september 2015. Nu zal het gehouden worden in de loods tegenover het Polplein in Zutphen. Waarom die loctie? "Pathfinder is eigenlijk een rauwe locatie. Elke keer wat anders. We zijn vijf jaar op zoek geweest naar een mooie locatie die niet vaak voorkomt. En die hebben we gevonden", legt organisator Hessel Luesink uit. Ze werden getipt door iemand, en zo kwamen ze bij de loods terecht. 

Loods

Om het voor elkaar te krijgen dat daar wat georganiseerd mocht worden was niet lastig. "De eigenaar houdt ook wel van dat soort feestjes! Hij vond dat er weinig gebeurt in Zutphen, dus stelde zich er open voor. We gingen daar kijken en onze mond viel direct open. Zo hebben we het geregeld", legt hij trots uit. 

Advertentie

Eerder deze week begon de voorverkoop. De helft van alle kaarten, wat er ongeveer 750 zijn, konden toen gekocht worden. Het was binnen 35 minuten uitverkocht. Wat erg snel is voor een feest in Zutphen. "Het is hier niet makkelijk om wat op te starten. Maar mensen weten dat Pathfinder altijd goed voor elkaar is. Met die goede naam kunnen we snel kaarten verkopen."

DVS1

Vrijdagavond kondigde Luesink op deze nieuwswebsite als eerste de hoofdact van het feest aan. "Als we zo'n bijzondere locatie hebben moeten we ook de beste DJ van de wereld daar neerzetten. We hebben DVS1 bereid gevonden om te komen! Tien jaar geleden hebben we hem ook al geboekt, toen was hij niet niet zo bekend." De DJ is een grote naam in het genre. Hij staat op evenementen zoals Awakenings. 

Het evenement is 21 maart in de loods aan de Pollaan in Zutphen. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.