SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Wijkagent maakt carrièreswitch en wordt eigenaar schaapskudde Warnsveld

WARNSVELD - Schaapskudde 't Niejboer in Warnsveld heeft nieuwe eigenaren. Politieagent Harry Janse en zijn vrouw Elly Jansen- Tabor zullen de boel gaan runnen. 

Harry Jansen is nu nog wijkagent bij de stadspolitie in Doesburg. Hij belde direct zijn baas om te regelen dat hij eerder met pensioen kan. "Dit is onze kans om te doen wat wij het liefste doen, namelijk samen met onze honden en een enthousiaste groep vrijwilligers zorgdragen voor een kudde van maar liefst 430 Groot Heideschapen. Lekker buiten zijn, hard werken, veel lol hebben met elkaar en een nuttige bijdrage leveren om de prachtige natuur in deze omgeving te behouden door op traditionele wijze te begrazen"

Advertentie

Ervaring

Elly Jansen-Tabor heeft jarenlang vrijwillig ervaring opgedaan bij een andere kudde, maar mag er nu haar werk van maken. Ze legt enthousiast uit: "De vorige herder hield er vanwege emigratieplannen mee op en peilde voorzichtig of ik misschien belangstelling had om schaapskudde ’t Niejboer over te nemen. Hier hoefden Harrie en ik niet lang over na te denken. We hebben de mogelijkheid met beide handen aangegrepen en hard aan de slag gegaan om dit voor elkaar te krijgen." 

Naamsverandering

Met de vereniging Natuurmonumenten, die eigenaar is van Schaapskooi Graafsekamp, is het echtpaar bezig om de schaapskooi uit 2012 op de Werkseveldweg in Warken op orde te brengen voor de vele lammetjes die de kudde begin maart zal mogen verwelkomen. De schaapskudde zal de komende periode een naamsverandering ondergaan en uiteindelijk verdergaan als Schaapskudde de Belhamel.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].


Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.