SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Ontsnappingspoging crimineel 'Mocro-maffia' uit Zutphense gevangenis verijdeld

  •  Vier personen aangehouden
  •   19 januari 2020
  • Laatste update: 19 januari 2020 - 15:04
  •  
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Het brandende busje voor de gevangenisdeuren in Zutphen was een ontsnappingspoging. Volgens Justitie gaat het om een mislukte ontsnappingspoging van Omar L. (28), die een levenslange gevangenisstraf uitzit vanwege meerdere liquidaties. Meerdere personen deden een poging om hem uit de gevangenis te halen.

Verslaggever Jesse Sprikkelman legt uit. Lees verder onder de video...

Zondagochtend vatte een bestelbusje in vlam die tegen de sluisdeuren van de inrichting stond. Hoewel de precieze oorzaak nog niet bekend is, is de kans zeer waarschijnlijk dat het busje doelbewust in brand is gezet. De politie is met vele eenheden bij de Penitentiaire Inrichting (PI) aanwezig. Ook is er een politiehelikopter ingezet. "Agenten liepen rond met wapens en kogelwerende vesten in verband met de veiligheid. Dat doen we omdat het om een gevangenis gaat. De veiligheid van de brandweerlieden heeft ook grote aandacht", aldus een politiewoordvoerder.

Advertentie

Aanhoudingen

De politie heeft zondagmiddag op de N813 in Wehl vier personen aangehouden. Hun betrokkenheid bij de ontsnappingspoging wordt onderzocht. De aanhouding vond plaats na een achtervolging. Daarbij is een waarschuwingsschot gelost. Er werd samengewerkt met onder meer de Duitse politie, Dienst Speciale Interventies (DSI) en Koninklijke Marechaussee.

Vorige zomer werd de 28-jarige Omar L. veroordeeld voor twee liquidaties en drie pogingen daartoe. Volgens de rechtbank was hij de opdrachtgever of gaf instructies. Zijn 25-jarige handlanger Hachim L. loste de schoten. De rechtbank sprak over 'gruwelijke misdaden' en over dodenlijsten.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.