ZUTPHEN - Een bestelbusje is zondagmorgen in brand gevlogen bij de Penitentiaire Inrichting (PI) in Zutphen. Het busje stond geparkeerd tegen de sluis van de inrichting. De politie zegt dat het niet gaat om een busje van de instelling en sluit brandstichting niet uit.

Lees verder onder de video...

Omstanders en journalisten werden ver op afstand gehouden met de mededeling dat het dichtbij niet veilig kan zijn. "Agenten liepen rond met wapens en kogelwerende vesten in verband met de veiligheid. Dat doen we omdat het om een gevangenis gaat. De veiligheid van de brandweerlieden had ook grote aandacht", vertelt woordvoerder Jennifer Schoorlemmer van de politie. De politie is met veel eenheden, waaronder een politiehelikopter, aanwezig. Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichting meldt dat er geen gevangene is ontsnapt.

Brandweerlieden hebben het vuur geblust. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. "We houden zeker rekening met brandstichting. We zijn druk bezig met het onderzoek om te kijken hoe de brand is ontstaan en wie dat eventueel heeft veroorzaakt." Dat is de reden waarom er een groter gebied is afgezet en een politiehelikopter is ingezet. 

Bij de brand kwam veel rook vrij, welke duidelijk zichtbaar was in de omgeving. Enkele straten rondom de gevangenis zijn afgesloten. De beveiliging van de gevangenis is extra scherp. Het bezoekmoment gaat niet door. Meerdere bezoekers staan bij de afzetting te wachten.


Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.