SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De Tichelbeekse Waard in Zutphen is een natuurgebied.

Partij voor de Dieren wil verbod op vuurwerk in natuurgebieden en bij dierenweides

  •  'Raar dat het mag'
  •   17 januari 2020 - 13:56
  •  

REGIO - Steeds meer mensen zijn voor het instellen van een compleet verbod op consumentenvuurwerk, maar het ziet ernaar uit dat het kabinet daar nog niet voor gaat kiezen. De Partij voor de Dieren is van mening dat de provincie er dan maar wat aan moet gaan doen.   

Ze willen namelijk vuurwerkvrije zones instellen in de stilte- en natuurgebieden en rondom plekken waar dieren gehouden worden zoals hertenparken, kinderboerderijen, maneges en dergelijke.

Advertentie

Statenlid Luuk van der Veer: "Het is verbazingwekkend dat vuurwerk in stiltegebieden is toegestaan, terwijl knalapparatuur er verboden is. De provincie is daar verantwoordelijk voor. Zolang er nog gewerkt wordt aan een totaalverbod, moet de provincie vast zorgen voor een rustige jaarwisseling in de stiltegebieden en in de natuur, zodat mensen en dieren daar niet hoeven te vrezen voor de stress en overlast die door vuurwerk worden veroorzaakt."

Omgevingsverordening

Op verzoek van de Gelderse Partij voor de Dierenfractie worden de mogelijkheden voor zo'n verbod in stilte- en natuurgebieden binnenkort besproken door Provinciale Staten. Het kan dan nog in de nieuwe omgevingsverordening worden opgenomen. In het tweede kwartaal van 2020 wordt de inspraakprocedure daarvoor gestart. 

Onze regio kent veel natuurgebieden zoals de Tichelbeekse Waard in Zutphen, het Stelkampsveld in Barchem en de Landgoederen van Brummen. Daarnaast is de hele Veluwe ook een natuurgebied. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.