Mañana Mañana begint! Dit moet je weten

Mañana Mañana begint! Dit moet je weten

Het festival Mañana Mañana staat op punt van beginnen. Het is een kleinschalig festival bijzonder theater, nieuwe en verrassende muziek van upcoming bands en workshops.

Hoe laat kan ik naar binnen?

De camping gaat om 16.00 uur open. Je kan dan in alle rust je tent of caravan opzetten en het terrein vast verkennen. Bij de hoofdingang kunnen mensen om 18.00 uur naar binnen. 

Zijn er nog tickets? 

Ja, er zijn nog tickets. Als je spontaan wil komen aanwaaien kan dat. Enkel de zaterdag is helemaal uitverkocht, voor de andere dagen kun je kaarten krijgen bij de entree. 

Hoe kan ik het festival volgen? 

Door erbij te zijn! Maar ook door LokaalGelderland goed in de gaten te houden. We posten dit hele weekend verschillende video’s vanaf het festival. Met meerdere cameraploegen zijn we het hele weekend daar te vinden, als mediapartner van het festival. Verslaggevers Jesse Sprikkelman en Harm Seubring laten je alle aspecten van het festival zien. 

Wat is er allemaal te zien? 

Heel veel! O.a. alternatieve rootsrockers The Sheepdogs, grungepop-sensatie Tape Toy en een zingende zaagconcert door Annette Scholten en Nanke Flach kun je er checken? Wat nog meer? Check hier het blokkenschema

Wat is er nieuw?

Er is dit jaar een hoop nieuw op het festival. Wat allemaal? 

 • Speciaalbierbar op het water: zes verschillende soorten bieren op het terras op het water, waar je geniet van jouw favoriete speciaalbiertje met een mooi uitzicht op het kasteel én festivalterrein. 
 • De tokkelbaan: vanaf het kasteel naar de grond.
 • De koepel: ze starten de festivaldagen met mini-colleges, verzorgd door de Universiteit Twente. Vervolgens zie je er optredens van Martijn Aslander (Stand-up filosoof), Arjan Erkel & Jan Wilm Tolkamp, Ramon Bruin (3D-kunstenaar) en ‘Comic fool’ Barto (BE). Tegen het schemeren van de avond gaan alle stoelen en tafels eruit en wordt De Koepel omgetoverd tot het walhalla van de campingbezoeker. Dansen, sjansen en ouwehoeren tot diep in de nacht (do t/m za) met deze ultieme afterparty! 
 • Iedere avond een kampvuur om 22.30 uur (ipv alleen de laatste avond).
 • Afterparty in de kasteelkelder.
 • Drijf-In Theater wordt 's avonds een Silent Cinema! Bioscoop op Drijf-In theater: in samenwerking met Pathé en Grolsch – het Drijf-In Theater omgetoverd tot een drijvende bioscoop. Dat wil zeggen: koptelefoon op en genieten maar! Wat staat er op het programma: Vrijdag: ‘Mike and Dave Need Wedding Dates’ Zaterdag: ‘The Beach Bum’.
 • Geen kartonnen draagtrays meer maar herbruikbare draagtrays, gemaakt van gerecycled plastic. Deze zijn verkrijgbaar bij alle barren op het Mañana-terrein voor 1 muntje. Je kunt de draagtray weer inleveren (en je muntje terugkrijgen) bij de bemande muntenkassa dichtbij de hoofdentree. Campinggasten kunnen de draagtray ook terugbrengen op maandag, bij de muntenkassa in de campingwinkel.
 • Transparante gerecyclede PET-bekers ZONDER LOGO’S die ze kunnen recyclen.
 • Op Mañana Mañana zamelen ze het afvalplastic op de camping in met behulp van bladkorven. En daarmee gaat Plastic Fantastic toffe dingen doen op het terrein!
 • Driedagenkaart is ook nieuw.
 • Ver weg van de grijze massa, de slogan, is nieuw.
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.