Burgerbelang: 'Laat de bibliotheken met rust tijdens de bezuinigingen'
Foto ter illustratie.

Burgerbelang: 'Laat de bibliotheken met rust tijdens de bezuinigingen'

Als het aan Burgerbelang Zutphen Warnsveld ligt gaat er niet bezuinigd worden op de bibliotheken in de gemeente. In de voorstellen staat dat de kans groot is dat ze aanzienlijk minder geld gaan krijgen. 

Fractievoorzitter Martijn Siemes: "Dit voornemen en de discussies hierover leidt tot veel onrust en zal een grote impact hebben op vele inwoners en organisaties. Dat betreuren wij en wij vinden het ook onnodig." De partij heeft een motie opgesteld die ze willen gaan indienen in de gemeenteraad. Hiermee willen ze bereiken dat het bezuinigingsvoorstel uit de programmabegroting geschrapt gaat worden. 

Maatschappelijke functie

Burgerbelang schrijft in hun motie dat de bibliotheken zeer belangrijke maatschappelijke functies vervullen. Mede doordat ze op een laagdrempelige manier laaggeletterdheid tegen gaan. Ook zijn ze bang dat, wanneer de bibliotheek uit het Warnshuus in Warnsveld vertrekt, de toekomst van het Warnshuus op het spel komt te staan.  

De gemeente Zutphen wil 150.000 euro per jaar bezuinigen op de bibliotheken. Hier zijn mensen absoluut niet over te spreken. De bibliotheek heeft al een handtekeningenactie opgezet. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.