'Roadblocks Wildenborchseweg moesten een keer voor ongelukken zorgen'
De roadblocks.

'Roadblocks Wildenborchseweg moesten een keer voor ongelukken zorgen'

Een motorrijder is zaterdagmiddag tegen één van de roadblocks op de Wildenborchseweg gebotst. De motorrijder moest onverwachts hard remmen en gleed vervolgens uit, uiteindelijk raakte hij één van de betonblokken. Volgens een buurtbewoner 'moest' er een keer iets fout gaan.

De motorrijder is met onbekend letsen naar het ziekenhuis gebracht. "Ik vind die dingen altijd al raar, het moest een keer fout gaan" vertelt een buurtbewoner. De motorrijder zou onverwachts geremd moeten hebben omdat er een tegenligger, die voorrang had, aankwam. Daardoor kwam de motorrijder ten val.

Snelheid

De roadblocks, bestaande uit betonblokken en reflecterende borden, zijn in juli vorig jaar geplaatst. Ze zouden ervoor moeten zorgen dat de snelheid van automobilisten omlaag gaat. Op de weg tussen Lochem en Vorden werd vaak hard gereden.

Na de plaatsing kwam er kritiek vanuit de politiek en buurtbewoners. De roadblocks, officieel 'chicanes' genoemd, staan namelijk op het fietspad. Voor fietsers kunnen ze lastig zijn, maar de gemeente wilde eerst afwachten hoe het zou lopen.

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.